8.1.10

Ωροσκοπιο του Μιχαλη Γενιτσαρη και του σαλταδορου




Η συνοδος Ηλιου-Πλουτωνα τον εκανα δημοφιλη σε ολο το λουμπεν στοιχειο της Τρουμπας και κατα την διαρκεια της κατοχης σε ολους τους μαυραγοριτες και σαλταδορους.Οι οψεις της Αφροδιτης με Αρη και Ουρανο εδωσαν στην φωνη του ενα ιδιαιτερο στοιχειο μαγκιας,οχι της λουμπεν αλλα αυτης που εχει καποια επαφη με την τρελλα του αλητη και της αστροφεγγιας της φυγης.Η φωνη του καλλιεργια των βιωματων του πενταγωνου Ποσειδωνα και Σεληνης την κανουν να τρεχει στα τριγωνα του Χειρωνα με Σεληνη και Κρονο.Το εξαγωνο Κρονο και Δια του δινει εκεινες της οκταβες,οπου η μπεσα συναντα την μαγκια οχι στα λογια αλλα στις πραξεις.


Δυο καμάκια Πειραιώτες
ξύπνοι, πονηροί και μόρτες
Δυο ξανθιές βάζουν στο μάτι
που 'ρθαν από ξένα κράτη
Που 'ρθαν από ξένα κράτη
και γυρίζουν στο Παγκράτι

Στο μπλα-μπλα της αρχινάνε
στον Περαία να της πάνε
Δάσκαλοι ήταν στο καμάκι
και της φέρανε καπάκι
Και της φέρανε καπάκι
φιλαράκο μου Στελάκη

Και της πήγανε σεργιάνι
στης Καστέλλας το λιμάνι
Κέφαλους να φαν λαβράκια
και μπαρμπούνια με μουστάκια
Και μπαρμπούνια με μουστάκια
με παρέα τα καμάκια



Το τραγουδι αυτο το εγραψε στην πρωτη αντιθεση γενεθλιου Κρονου και διελαυνοντα Κρονου δηλαδη σε ηλικια 14 χρονων και η πρωτη ηχογραφηση του εγινε σε τετραγωνο γενεθλιου Ουρανου και διελαυνοντα Ουρανο δηλαδη σε ηλικια 21 χρονων.

Τον Κυριο Μιχαλη τον γνωρισα το 1969,οταν ο παπους μου με πηγε στην καβα που διατηρησουσε τοτε.Μαγκας,μπεσαλης και καρδια μικρου παιδιου...




Το τραγουδι αυτο το εγραψε κατα την διαρκεια της ηλιακης επιστροφης του 1941.



Αξιζει τον κοπο να δουμε μερικες ενδιαφερουσες οψεις μεταξυ των χαρτων.

Γενεθλιος Ποσειδωνας σε συνοδο με τον Πλουτωνα της Ηλιακης επιστροφης(δημιουργια νεων ιδεων για το εμποριο,μιας και ο σαλταδορος ηταν μια ιδιοτυπη μορφη εμποριου).

Γενεθλιος Διας σε συνοδο με τον Κρονο και Ουρανο της Ηλιακης επιστροφης(η ηθικη παει σπιτι της και αναπτυξη νεων μεθοδων εργασιας αυτος ηταν ο ορισμος του σαλταδορου).

Γενεθλιος Χειρωνας σε συνοδο με τον Αρη της Ηλιακης επιστροφης και μαλιτσα στους Ιχθεις,που ειναι τα ποδια που με την δυναμη του ΑΡΗ σαλταρουν για να γιανουν το κορμακι του απο την πεινα.

Τι ωραια η γλωσσα της ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ οταν συναντα την λαικη μας μουσικη.
Αφιερωμενο στον Νικολακη απο την ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ.

Περισσοτερα για τον σαλταδορα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: