28.6.12

Το ωροσκοπιο του Γιαννη Στουρναρα-Μεγαλο Τριγωνο Αρη-Κρονου-Ουρανου

Η αρχική αίσθηση που απορρέει είναι πως έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερο με έναν καθηγητή-νομοθέτη
Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
Γιάννης Στουρνάρας - Ένας Τοξότης στο τιμόνι της Οικονομίας        
Στη δίνη του απρόβλεπτου
Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος που ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να βρει λύσεις για την Ελληνική Οικονομία, γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1956, ανήκει δηλαδή στο ζώδιο του Τοξότη.
Ότι πρέπει για ...ανάπτυξη θα έλεγε κανείς, αναλογιζόμενος τις βασικές ιδιότητες του ζωδίου. Από την άλλη πλευρά με την παρουσία και του Κρόνου στον Τοξότη η αρχική αίσθηση που απορρέει είναι πως έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερο με έναν καθηγητή-νομοθέτη, παρά με κάποιον που θα μπορούσε να στοχεύσει εμπράκτως στην καρδιά του προβλήματος.
Ωστόσο, φαίνεται πως οι αστρικές πλανητικές θέσεις είναι ιδιαίτερα λειτουργικές στο χάρτη του, αφού τόσο ο Ήλιος, όσο και ο Κρόνος «μετακομίζουν» ως αστρικοί στον Σκορπιό, το ζώδιο που συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά και δη τα ...χρέη! Θυμίζω πως οι αστρικές θέσεις έχουν να κάνουν κυρίως με εφαρμογές-δραστηριότητες και όχι με τον χαρακτήρα του ατόμου. Άρα ο κ Στουρνάρας «το 'χει» και μένει να δούμε σε τι πλανητικό περιβάλλον κινείται στην παρούσα φάση.
Κάτι εξαιρετικά σημαντικό είναι το ότι είναι γεννημένος σε περίοδο εκλείψεων. Μάλιστα, στην προγενέθλια Ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου του 1956, τα Φώτα ήταν σε σύνοδο με τον Κρόνο στον 11ο οίκο (για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Αθήνας), πριμοδοτώντας την ανάληψη ενός δύσκολου πολιτικού ρόλου, για όσους γεννήθηκαν υπό την επιρροή της!
Φυσικά ο Κρόνος μπορεί να πάρει και τον ρόλο του «αποδιοπομπαίου τράγου», εκείνου δηλαδή που αφού κάνει πρώτα όλη τη «βρώμικη» δουλειά, ύστερα κατηγορείται ότι ευθύνεται για κάθε αποτυχία.
Το «Για όλα φταίει ο κ Στουρνάρας» θα ακουστεί πολλές φορές από τους «έξυπνους» που τον έβαλαν «να βγάλει το φίδι από την τρύπα».
Η ουσία όμως είναι πως διαθέτει τα αστρολογικά προσόντα για να το πράξει. Θα ...προλάβει άραγε;
stournaras
Το -δίκοπο- μαχαίρι που κρατά στα χέρια του είναι το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη (1η Κριού), τον Δία (29η Παρθένου) και τον Ερμή (3η Αιγόκερω), ένα σχήμα που παραπέμπει σε δυναμικές όσο και θεαματικές πρωτοβουλίες, κάτι που σίγουρα χρειάζεται η χώρα σε αυτήν την φάση.
Το μότο «δεν γίνεται ομελέτα, χωρίς να σπάσεις αυγά» ταιριάζει γάντι στην ψυχοσύνθεση του και από αυτήν την άποψη αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή με τις εισηγήσεις-αποφάσεις του.
Όμως εννοείται πως θα βρει απέναντι του συμφέροντα -μεγάλα ή μικρά- που ως είθισται θα βάλουν πλείστα εμπόδια σε κάθε καινοτομία που τα θίγει. Και το στοίχημα για τον κ Στουρνάρα είναι διπλό. Από τη μια πλευρά οφείλει να επικεντρωθεί στον στόχο του, διαπραγματευόμενος ακόμη και την παραίτηση του αν δεν εισακουστεί, ενώ από την άλλη θα πρέπει να δράσει χωρίς να ακούει τις κερδοσκοπικές «Σειρήνες», που κατοικοεδρεύουν σε αυτό το τ-τετράγωνο. Είπαμε, μαχαίρι αλλά δίκοπο...η συνεχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: