6.3.13

Ούγκο Τσάβες Αστρολογικη αναλυση

Γιάννης Ριζόπουλος         Γιάννης Ριζόπουλος
Ούγκο Τσάβες: Μετά από αυτόν, το χάος        
Σιμόν Μπολιβάρ, Φιντέλ Κάστρο, Ούγκο Τσάβες... Τρεις μεγάλοι μπελάδες για τις Δυτικές δυνάμεις και τις ΗΠΑ, κατά «σύμπτωση» και οι τρεις Λέοντες.
Από αυτήν την άποψη τουλάχιστον οι ΗΠΑ θα έπρεπε να... επικηρύσσουν κάθε εκπρόσωπο του ζωδίου στη Λατινική Αμερική, αφού εν δυνάμει φαίνεται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό λέοντα, κόντρα στα συμφέροντα τους.
Ό, τι δεν πέτυχαν βέβαια πολιτικά ή και στρατιωτικά, ήρθε σαν αποτέλεσμα της μακράς ασθένειας του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας και πίσω από τις διπλωματικές τυπικότητες, σίγουρα στην Ουάσινγκτον πανηγυρίζουν κάνοντας τρελά όνειρα για έναν νέο γύρο επικυριαρχίας. Είναι πολλά τα... πετρέλαια, Μπαράκ, για να αφεθούν στην τύχη τους!
Αντίθετα στη Βενεζουέλα επικρατεί έντονη ανησυχία για το αύριο και όχι άδικα.
Ας δούμε όμως πρώτα το αστρολογικό προφίλ ενός ανθρώπου που κατάφερε να γίνει ζωντανός θρύλος, κόντρα στις βουλές των βόρειων γειτόνων του.
Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Ούγκο Τσάβεζ γεννήθηκε στις 28/7/1954, περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα, στην πόλη Σαμπανέτα και με βάση αυτά τα δεδομένα ο Ωροσκόπος του είναι στην 6η μοίρα του Καρκίνου, μια θέση που τον τελευταίο καιρό δέχθηκε την δραστική επιρροή του Πλούτωνα και του Ουρανού. Ίσως αυτό θα αρκούσε για να αιτιολογηθεί το τέλος της πορείας του, ωστόσο ποτέ μια ένδειξη δεν είναι αρκετή, ιδιαίτερα για θέματα «ζωής και θανάτου». Και το θέμα εδώ είναι ότι στα προοδευτικά ωροσκόπια απουσιάζουν εκείνες οι σοβαρές ενδείξεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν μια τέτοια υπόθεση.
Σύμφωνα πάλι με τον Αργεντινό αστρολόγο Mario Raskovsky που επιμελήθηκε τη διόρθωση του ωροσκοπίου του Τσάβεζ, φέρεται τελικά να έχει γεννηθεί περίπου μια ώρα αργότερα.
Η εκδοχή του Raskovsky αιτιολογεί καλύτερα τα θέματα υγείας του Τσάβες, αφού εκτός από τον (ανάδρομο) Άρη στον Τοξότη, στον άξονα 6ου-12ου οίκου φιλοξενούνται και οι Δεσμοί της Σελήνης.
Παράλληλα, στο αστρικό Ηλιακό τόξο, ο προοδευμένος Ωροσκόπος για το 2013 είναι ακριβώς «επάνω» στον γενέθλιο Πλούτωνα στον 2ο οίκο, κάτι που συνάδει με την δυσάρεστη τροπή των πραγμάτων για τον ίδιο.
chavez
Προσωπικά θεωρώ ότι αμφότερες οι εκδοχές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, θα κρατήσω όμως το σίγουρο, ότι δηλαδή ο Τσάβες είχε Ουρανό στον 1ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στον 4ο, ένα σχήμα που αντιπροσωπεύει πλήρως τον επαναστατικό ρόλο του. Ακόμη, οι όψεις του Δία στον Καρκίνο με τη Σελήνη (σύνοδος) αλλά και τη Δήμητρα (τετράγωνο) είναι άμεσα ενδεικτικές της δημοφιλίας του, ενώ το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο (επίσης στον 4ο οίκο) φωτογραφίζει την πιο δύσκολη πλευρά της ζωής του αλλά και την επιθυμία του να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Μέχρι και το Σύνταγμα της χώρας άλλαξε για να το πετύχει, άλλες όμως είναι οι βουλές των ανθρώπων κι άλλες του Θεού...
Βέβαια, το τεράστιο θέμα που προκύπτει ύστερα από τον θάνατο του είναι το τι θα γίνει με τη Βενεζουέλα, η οποία είναι μια χώρα με πλούσιο υπέδαφος και κατ' επέκταση διαρκώς εκτεθειμένη στη δράση των απανταχού αρπακτικών. Κι εδώ η Αστρολογία έχει τις δικές της απαντήσεις, έστω κι αν προκύπτουν μέσα από ένα ωροσκοπιακό... χάος.
Η Βενεζουέλα έχει μια πολυτάραχη Ιστορία και είναι δύσκολο να καταλήξει κανείς στο ποιό είναι τελικά το γενέθλιο ωροσκόπιο της. Επαναστάτησε κόντρα στους Ισπανούς αποικιοκράτες το 1810-11 και ένα από τα προτεινόμενα ωροσκόπια είναι αυτό της 5ης Ιουλίου 1811 (ώρα 15:00 ή κατ' άλλους 16:00, στο Καράκας), που την χρίζει Καρκίνο με Ωροσκόπο στο Σκορπιό και μια πλειάδα πλανητών να φιλοξενούνται στους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου.
Ωστόσο, αυτή η πρώτη επανάσταση απέτυχε και η χώρα ξαναβρέθηκε κάτω από τον Ισπανικό ζυγό, μέχρι που ο Σιμόν Μπολιβάρ κατατρόπωσε οριστικά τους κατακτητές την περίοδο 1819-1823.
Στην Βενεζουέλα γιορτάζουν ως ημέρα ανεξαρτησίας την 24η Ιουνίου, την επέτειο δηλαδή της μάχης του Καραμπόμπο (1821), η οποία έκλινε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των επαναστατημένων.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετές ακόμη πράξεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αφετηρία της κρατικής οντότητας της Βενεζουέλας, όπως η 22η Σεπτεμβρίου 1830 και η 30η Μαρτίου 1845, όταν επιτέλους η Ισπανία αναγνώρισε κι επίσημα την ανεξαρτησία της χώρας.
Και με τόσα υποψήφια γενέθλια ωροσκόπια, το να αξιολογηθεί το μέλλον της Βενεζουέλας δείχνει αρχικά σαν λαβύρινθος χωρίς έξοδο, ωστόσο τελικά και στην περίπτωση της συμβαίνει ότι και σε άλλες. Κατά... σατανική σύμπτωση δηλαδή, όλοι οι προτεινόμενοι χάρτες έχουν κάποια κοινά σημεία αναφοράς, με κυριότερα από αυτά τον Πλούτωνα, το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα και όσον αφορά τις ευαίσθητες μοίρες δύο συγκεκριμένες περιοχές του ζωδιακού: Την 16η-21η των μεταβλητών και την 11η-12η των παρορμητικών.
Για μένα δεν είναι τυχαίο το ότι ουσιαστικά οι μεν είναι οι αστρικές θέσεις των δε, γιατί αυτό συμβαίνει: Για τον 19ο αιώνα, η αστρική εκδοχή της 12ης μοίρας του Καρκίνου είναι περίπου η 20η των Διδύμων κι όπως ίσως γνωρίζετε κάπου εκεί βρίσκονται και θα βρεθούν ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, είτε ως τροπικοί, είτε ως αστρικοί. Πρακτικά δηλαδή έχουμε να κάνουμε με ένα κοσμικό «κεφαλοκλείδωμα» των δύο πλανητών, πάνω σε ζωτικά σημεία της Βενεζουέλας, κάτι που σίγουρα αποπνέει μια δυσάρεστη «αύρα», αν συνδυαστεί και με τις ανάλογης υφής ενδείξεις στα προοδευτικά συστήματα.
Και τα συμπεράσματα από την διεξοδική μελέτη των πιο χαρακτηριστικών αστρολογικών δεδομένων είναι ότι η Βενεζουέλα εισέρχεται άμεσα σε μια φάση μηδενισμού και περιορισμών, με την έξοδο από το τούνελ να τοποθετείται το νωρίτερο ύστερα από τρία περίπου χρόνια.
Η χώρα πρόκειται να γίνει πεδίο μιας λυσσαλέας μάχης συμφερόντων, η οποία είναι βέβαιο ότι θα έχει διεθνείς επιπτώσεις. Δυστυχώς, το τελευταίο που χρειάζεται ο Κόσμος αυτήν την περίοδο είναι μια ακόμη αποσταθεροποιημένη περιοχή, όμως τι το συζητώ... Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται...

Πηγή: http://www.astrology.gr/CELEBRITIES/PROSOPA/item/40331-oygko-tsaves-meta-apo-ayton-to-haos#ixzz2MlotpQDW

Δεν υπάρχουν σχόλια: